Hvorfor slankekure ikke virker

Slankekure tager sjældent fat i roden til overvægt. Vil du være slank, skal du have fat i roden. Psyken og kosten er begge lige vigtige for dit vægttab. Men formentlige ikke helt som du tror. Du tænker måske, at psyken handler om noget med dig eller at du skal ville det. Men det vil de fleste jo gerne. Og kosten. Jeg er ret sikker på du godt ved, hvad sund kost er. Eller i hvertfald har en rigtig god idé om det. Så når du nu har både viljen og vejen, hvorfor er det så ikke bare lige til? Svaret vil nok overraske dig. 

 

Du kender sikkert det her scenarie, hvor du tænker: NU skal det være. Sund mad & motion. Du er top motiveret. Du har både viljen, motivationen & udskifter alt det usunde med det sunde. Men så sker der det her: Lysten til det usunde sniger sig ind på dig. Du trækker i al din viljestyrke. Motivationen falder lidt, for nu er det ikke særlig sjovt. Du åbner og lukker skabene. Du går måske sulten i seng. Dagen efter er der nybagt kage på arbejdet. Av. Du har ellers de bedste intentioner om at sige nej. Men nøøj det er hårdt og faktisk er det jo også lidt synd for den der er kommet med kagen....ik'? Og den er nybagt. Og du er også sulten og bum, så faldt du i. Måske tog du kun et lille stykke. Og lidt gør jo ikke noget. Men trangen til noget mere af ALT det du ikke må, kommer snigende igen. Bare med lidt større kraft. Øv! Og nu er dagen alligevel ødelagt... så kan du lige så godt spise lidt mere af det du har savnet. Kan du kende det? Men I MORGEN. SÅ starter du igen. SÅ skal det altså også være. NU gør du det. Og så....dagen efter. Ej, det er måske alligevel ikke den bedste dag at starte. Mandag er i virkeligheden nok bedst. Altså for at starte på en HELT frisk. For nu bliver det lige weekend. Og der er fødselsdag hos "tante Anna". Men MANDAG. Kan du kende det?

 

 

Og selvom du ikke kender det og egentlig bare har behov for et skub, så læs lige med, for det her vil du helt sikkert gerne vide. 

Har du prøvet et lignende scenarie, så tænker du måske: "Ja, jeg mister motivationen". Eller "jeg har nok rygrad som en regnorm" eller "jeg elsker mad eller søde sager alt for meget"...eller "jeg har et problem med trøstespisning"...eller, eller, eller...(og jeg fordømmer bestemt ingen af delene. Dine årsager er gyldige og reelle nok). Og jeg har også været der... Og tusindevis af andre har været der før dig. Du er ikke umulig. Din krop er ikke umulig. 

Du er havnet i en spiral hvor din krop arbejder imod dig. Det du spiser påvirker din motivation og afgør kemien i hjernen og kan faktisk bestemme om du lykkes eller ej. Forvirret? Kosten har SÅ meget større indflydelse på dine beslutninger og dine handlinger og dermed også din motivation til enten at starte eller til at holde ved. Hvis du er overvægtig, så er du højest sandsynlig inde i en spiral hvor din kost får sendt signaler til dit overlevelsesinstink om at HOLDE på dine kilo og samtidig giver dig større trang til usundt.

Det du spiser har DIREKTE indflydelse både på hvad du har lyst til at spise, men også hvordan du føler. Så hvis ikke du ved, hvad du skal holde dig fra, ja så kan du være sikker på, at vægten vil stige yderligere med tiden. Men ved at spise noget som gavner og nærer dig, så vil din krop slippe den overskydende vægt og du vil føle vægttab nemmere og du vil have nemmere ved at holde ved.

 

 

Især forarbejdede fødevarer er en stor synder. Det er lavet til at få dig til at spise mere. Det er simpelthen ren kemi med det formål at gøre dig afhængig. Lad mig fortælle dig en historie om tobaks industrien. Og inden du siger nej tak, så læs lige med alligevel, for det kan gavne dig i forhold til at blive slank. 

 

Nikotin har altid været et afhængighedsskabende stof, men det var ikke nok til at få folk til at ryge mere og derfor blev der med tiden tilsat mere end 3000 stoffer i. Altså sammen med det formål at gøre brugerne endnu mere afhængige, men også utrolig skadeligt for kroppen. Tobaksindustrien tjente kassen, men folk fik også lungekræft og det kostede også cigaretindustrien kassen i erstatninger. Dog ikke så meget, at de stoppede. Men lovgivningen blev anderledes og de var nødt til at putte skræmmekampagner på cigaretpakkerne. Samtidig blev der kørt kampagner, der skulle få folk til at holde op med at ryge. DET mistede tobaksindustrien seriøst penge på. Men i stedet for at kalde det quit, havde tobaksindustien brugt årtier på kemistudier, der kunne gøre folk afhængige. Så med et fald i økonomien på cigaretterne, kastede de tungere pengemænd sig over fødevareindustrien i stedet for. For hvis ikke cigaretter, hvad har folk så brug for hver dag? Mad. Så al videnskaben blev omsat til dagligvarer og jo mere afhængig du kan blive af mad, desto større penge tjener de. Siden dengang har overvægt blevet et stigende problem og selve overvægten bliver mere og mere abnorm. Så næste gang du tænker "uhmmm...jeg må simpelthen bare have...." så er der altså et hav af forskere, som har fundet ud af, at lige præcis den og den tilsætning eller sammensætning vil få dig til at hige efter det en anden dag. Uvidende kan du så få lov at kæmpe med kiloene. Men det er ikke det eneste, for de dårligdomme vi havde med cigaretterne ser vi nu i kosten i form af flere kræfttilfælde, gigt, autoimmune sygdomme, allergier og jeg kunne blive ved. Så uagtet af dine gode intentioner, så kæmper du altså mod mere end bare din egen viljestyrke. Og jo flere år der går, hvor du er overvægtig, jo flere sygdomme vil du med tiden desværre rage til dig.

 

Så det kan godt være der er en ny fancy spændende kur, som lover guld og grønne skove, men hvis den indeholder fødevarer der er "pillet ved", så har du så godt som tabt, uanset hvor motiveret du er. Du vil, før eller siden, havne tilbage med større vægt end da du startede.  

Så tænker du måske, "åh nej, kan jeg så slet ikke komme ned i vægt, eller skal jeg holde mig super begrænset til særlige fødevarer der er ok?" Nej, for så er vi inden i psykologi også. Og forbud er vi mennesker ofte ikke så begejstret for. Vi får lyst til at snyde og lyst til at finde veje udenom, selvom vi i sidste ende snyder os selv. Så først skal du ud af "afhængigheden" og have renset kroppen (det booster også dit helbred ubeskrivelig meget). Når din krop er renset, SÅ kan du tillade dig at spise hvadsomhelst du har lyst til, for din krop vil begynde at give dig helt andre signaler. Lidt som en person der ryger en cigaret for første gang. Det er med host og føj! Det samme vil din krop sige til dig, hvis du får en fødevarer der skader dig. En lille smule vil din krop måske acceptere alt efter hvad det er, men den vil hurtig lade dig vide "nej tak, ik' mer" og i stedet give dig trang til noget som gavner dig (og din vægt og dit helbred). 

 

Så med den rette kost, og en "afgiftningsperiode", så behøver du ingen forbud, for at komme ned i vægt og kunne holde det. Og det vil ikke bare booste dit helbred, men gøre dig modstandsdygtig overfor sygdomme. 

 

 

 

Og det går lynhurtig når din krop først får hvad der gavner den. En af mine første kursister tabte 11 kg. på 21 dage. Efterfølgende har han selv tabt 34 kg. Men det var ikke det eneste. Efter 14 dage kunne han med hans læges accept lægge sin diabetesmedicinen på hylden. En sygdom der ikke bare påvirkede hans krop, men i høj grad også gav ham depressive følelser. Men følelserne var et udslag af den kost han havde spist. Noget han troede han var nødt til at leve med resten af sit liv. Uvidende havde kosten også drænet ham for energi. Igen noget han troede var et udslag af diabetes, men der gik ikke mange dage, før han oplevede et skift i humøret og energiniveauet. Så meget, at han gik fra at ligge på sofaen til at støve cyklen af og komme ud og opleve landet. Det blev han helt afhængig af. Så meget at vind, vejr, tv-programmer bare ikke længere var lige så højt prioriteret. 

Ku' du lide indholdet? Så del gerne med venner og veninder

Online.png

8 UGERS SLANKE-AKADEMI

5. januar 2020 - 8. marts 2020