VARIGT VÆGTTAB

Drop kortsigtede løsninger

Det fleste kure indeholder en madplan til 1, 2 eller 3 uger. Men hvad så bagefter? Så er du overladt til dig selv eller må starte forfra. Ofte risikerer du også, at du skal ud at købe helt nye ting, fordi hele kuren bliver solgt som noget, hvor de her meget besynderlige produkter er ren vidundermidler. Og så tør du selvfølgelig heller ikke lade være. Men det er ikke holdbart i længden og du risikerer at køre surt i det. 

Så første vigtige punkt er: hvad vil holde for dig i længden?

Det holder ikke for dig, hvis du beslutter dig for, at nu skal du spise Laks, hvis du ikke bryder dig om laks. Samtidig er du også nødt til at lave noget om, men det skal altså være noget der virker for dig både nu og på sigt. 

Kend årsagen til overvægt

Kender du følelsen af, at forlade middagsbordet og kort efter føle dig lækkersulten? Det er måske det punkt der er sværest for dig, for når du har besluttet dig for at være på kur, så er det her du er nødt til at bruge rygraden og det kan være utrolig svært. Og det behøver ikke at være sådan. Der er faktisk en helt naturlig årsag til denne lækkersult kommer. Og det er simpelthen fordi du mangler næring. Din krop mangler energi. Din krop er på arbejde hele dagen med at sørge for at holde alle dine organer ved lige. Hvis du ikke får spist nok næring din krop kan tage og bruge direkte, så sender den signaler til dig, om at den er sulten. Så faktisk kan du spise hele dagen, men hvis du ikke spiser det rigtige, så vil din krop stadig skrige efter mad. Også selvom du faktisk har spist til alle måltider og måske også ind i mellem. Det giver selvsagt overvægt. 

Får du givet din krop det den har brug for til dine måltider, så slipper du for craving og lysten til alt det usunde. 

Det vil give et helt naturligt vægttab og hvad der er endnu bedre er, at det ikke vil føles hårdt. For du får ikke fornemmelsen for at du sulter din krop, for du spiser når den beder om det, og har ikke brug for det ellers. Det vil ikke bare give hurtigt og stort vægttab men også give dig meget mere energi end du før har oplevet. Grunden til du er udmattet og træt, trænger til sukker lige når du har rejst dig fra aftensmaden er jo fordi din krop mangler næring. Så klart du er træt. Får du præcis hvad din krop har brug for, så er der ingen af dine organer der “sulter”, som de jo altså gør selvom du spiser mere end nødvendigt, og derfor vil du opleve en helt ny energi. 

Øget sundhed

Når din krop får den næring den har brug for, så får du ikke bare energi til hele dagen, men din krop bliver i stand til at genopbygge sig selv med de “byggeklodser” den har brug for. Det vil gøre en kæmpe forskel for din sundhed og mange vil komme af med livsstilssygdomme og forebygge at nye træder til. 

Indre glæde

Hjernen har lige som resten af kroppen behov for god sund næring for at fungere optimalt. Kæmper du med humørsvingninger, angst, depression kan årsagen mange gange være kosten. Og en forandring kan for nogle føre til et helt nyt liv. Kosten hjælper dig med at danne stoffer, der skal hjælpe dig med at føle godt, men hvis du pga forkert kost ikke danner dem, så vil du begynde at føle dig deprimeret og det vil hele din krop reagere på. Mennesker ønsker at kende årsager og derfor vil du lede efter hvad der kan have fået dig til at føle sådan og som oftest vil du også finde noget der kan få skylden. Og så kan de dårlige følelser løbe i ring og begynde at skabe forbindelser der holder dig i negative tankemønstre. Det vil sætte sig på dit selvværd og som trøst spiser du noget usundt. Og sådan ender du i et mønster, du kommer til at gentage igen og igen. Men bryder du dette mønster, får givet din krop og din hjerne mad der gavner dig, så vil du ikke bare kunne tabe dig og have det godt samtidig, det vil give en effekt du ikke vil ønske at bryde fordi du både har det godt og taber dig, som yderligere giver dig gode følelser. Og det giver dig en langvarig effekt og for mange et helt nyt liv.

Kh. Heidi

P.s. -25 kg. vægttab og holdt det uden besvær på 8. år

Copyright © 2020 Livs- & Sundhedscoach Heidi Larsen. CVR-/SE-nr.36645016