top of page

Er livsstilsændring vejen frem for vægttab?


Hvis jeg vidste hvad jeg ved i dag, havde jeg godt nok sparet mig selv for mange mislykkede forsøg. Jeg nyder virkelig der hvor jeg er kommet til i dag. Jeg kommer også fra almindelig dansk kost med kød, sovs og kartofler. Men så blev sovs ligesom et no-go og tilbage var en tør udgave af kød og kartofler. Ikke særlig spændende. Men så skulle der mere grønt til. Ind med iceberg, agurk og tomat. Og godt med dressing på. Men den blev også et no-go. Tilbage var en kedelig salat, kød & kartofler der manglede væske. Tilgængelig var det også ud med smør. Det gjorde mig egentlig ikke så meget. Men det var lidt kedeligt med rugbrød og magert pålæg. Agurk og tomat fungerede fint på og så blev det ikke så tørt. Men mætheden knap så god. Med alle de gængse kostråd i orden, hang jeg alligevel i skabene. Og jeg skal ikke sidde og spille hellig. Jeg synes stadig om søde sager. Forskellen er bare at det både er planlagt, gjort uden dårlig samvittighed og helt uden at det løber løbsk. Når så kiloene dengang skulle ned var det fuld hammer i fitnesscenter, løbeture, styrketræning eller hvad der nu var “vidundermidlet” og så måtte der selvfølgelig reduceres i den knap så spændende mad. At skære ned på en mad der i forvejen fik mig til at hænge i skabene, var ca lige så surt som fuld faste. Og det eneste jeg tænkte på, var hvornår pokker jeg havde tabt mig så jeg kunne spise noget lækkert igen. Men så kom der heldigvis tonsvis af sukkerfrie og alternative sunde desserter. Det resulterede i længerevarende toiletbesøg eller mindede mig om, alt det jeg ikke måtte spise. Men jeg forestillede mig det var lige så lækkert som de rigtige usunde versioner. Det var det bare IKKE. Det var møg kedeligt. Men så kom vejningen. Spiste sundt, motionerede....da da daaa...ingen vægttab. WHAT!? Tænd og sluk for vægten, ryst den, ned igen. WHAT?! Nye batterier i. WHAT?! Prøvede et andet sted...-100 g....pyyyh. Prøver lige igen +100 g. WHAT?! Ok, prøver i morgen tidlig. Nu skærer jeg endnu mere ned. Men holdt det? Nej! Hmm 🤔 Måske er det ikke de rigtige øvelser 🤔 Måske er min krop bare ikke til vægttab 🤔 Jeg har måske også bare kraftige knogler 🤔 Fuuuck jeg er elendig til det her 🙁😞😬😱 

Jeg SPISTE sundt. Altså sådan overordnet. Alle de der gængse kostråd. Hvad kunne jeg mere lave om??? Ærlig talt ikke noget. Ok, så kunne jeg prøve ud med kulhydrater ind med mere fedt. DET virkede 👌🏼 Men til sidst var jeg drænet for energi og havde konstant kvalme af fed ost, smør & pølser. Og det blev pænt kedeligt. Ok...opgivelsesmetoden. Nu spiser jeg simpelthen hvad jeg har lyst til. Monster store bland selv, cola, kage. Uhmm nu er det hyggeligt 👌🏼🤗....eller...hvis bare den der mavedelle gik væk 😒 Og de der fede lår 😏. Ååååh, hvor gad jeg godt at have slanke definerede lår og en fin defineret mave 💃🏼 Jeg har lige spist for 60 kr. bland selv 🍬🍫🍭...puh, bliver helt dårlig. Hvorfor spiser jeg også det her???? 😒 Nu vil jeg holde HELT op. Nul sukker!!!! Og masser af lår øvelser og masser af mavebøjninger. Ok...det er simpelthen for surt. Må have fat i kunstigt sødestof og light produkter. Hold nu helt op en jungle af møg kedelig mad, madalternativer og mislykkede forsøg der ikke gjorde andet end at spilde min tid, optage mine tanker og få mig til at miste troen på at jeg kunne blive slank. Hvad jeg ikke vidste var, at der fandtes en verden af super velsmagende sund mad. Det fremmer kreativiteten og gør hvert måltid til en kulinarisk nydelse. SÅ meget anderledes end den anbefalede kost, der rent ud sagt er møg kedelig, dræner en for energi og ikke rokker på vægten andet end opad 🤥👎🏼 Så til dig kære læser. Hvis du kæmper med vægt eller helbred. Det er ikke DIG der er noget galt med. DU kan også komme ned i vægt. Der er intet galt med DIG. Men der er noget galt med de råd vi får tudet ørerne fulde med. Er det livsstilsændring? Det er det jo...og så alligevel overhovedet ikke. Jeg kalder det en livsstilsforbedring. Ikke som i “nu spiser jeg sukkerfri og lader som om jeg nyder det lige så meget som den rigtig version”. Nej, sådan en “nu spiser jeg et måltid og hold da op hvor lækkert...mere af det...og det her minder om det så prøver jeg det uhmmm”...og mens mundvandet løber, så er de overskydende kilo forsvundet med. Energien er mere end fordoblet...og ærlig talt...no way om jeg har lyst til at gå tilbage til den gamle livsstil 💃🏼😋 Det føles godt når det ER godt 🤗👌🏼 Tror Jonathan, min søn på 7 år, snart er en af de mest veluddannede børn, hvad kost angår. Ikke på en fanatisk måde, men viden er guld værd. Også for børn. De skal trods alt ud og passe på sig selv en dag 🌽🥕🥒🍇🥝🍓🍉🍌🍈 Jeg har lige lavet en ny portion kokosyoghurt og spurgte om han ville have yoghurt. “Nej tak.” Ok, fint nok. Så lavede jeg en til mig selv. “Er det den der, der er yoghurt? Må jeg smage...uhmmm....må jeg få en også??? 🤗 Ja, selvfølgelig 😁 Mission accomplished...omend jeg jo selv nyder det SÅ meget mere, når jeg lige gør maden lidt mere spændende. Det er lidt som at komme ud at spise på en luksusrestaurant...bare daglig 😋 altså udover jeg selv skal stå i køkkenet og selv vaske op. Men det er noget helt andet, når man ved, at lige om lidt må man sætte tænderne i det og det smager som fuglene synger 🐥 (øøøh...mangel på fugl men det er jo påske). 


Kokosyoghurt med lidt aroniapulver...både sundt og smukt i farven. 10-15 min i køleskab i blød med chiafrø som gør yoghurten endnu mere blød og lækker. Antiinflammatorisk, gavner hud og pyntet med vitaminholdige fødevarer 🍓😋 Velbekomme 😋 Og hvis du tænker “jeg har bare slet ikke energien til at stå i køkkenet”. Så kan jeg SÅ godt forstå dig. Spiser du efter de gængse kostråd måske i kombination med lidt for meget usundt. Så er du formentlig drænet for energi. Maden bliver måske klasket sammen eller du bestiller ude. Det efterlader dig igen drænet for energi. Og vægtøgning hvis ikke du passer rigtig godt på. Altså sådan virkelig godt og må på kur igen og igen. En anden bagside af den medalje er at det er det mest sygdomsfremkaldende du kan gøre for dig selv. Seriøst! Så pas på dig selv. Lav et måltid fyldt med friske grøntsager & friske krydderurter. Prøv på en helt anden måde end du er vant til. En helt anden type ret end du er vant til. Måske bare 1 enkelt måltid giver “blod på tanden til 1 mere...og 1 mere og før du ved af det så er overvægt måske fortid og du har det fantastisk. Og det der skal til er 1 måltid der måske bliver til 2 osv. Hvis 1 enkelt måltid er starten på en 10 kg slankere krop og 50% mere energi, er det så ikke det bedste du kunne gøre for dig selv? Lige nu og her. You can do it! 


#Livsstilsændring #vægttab #sådanbliberduslank #hvadskaldertil

support min youtube kanal og det indhold jeg leverer, ved at klikke på youtube ikonet herunder:

7 steps til hurtigt vægttab

slank på 21 dage

SÅ ER DER ÅBENT FOR tilmelding til

Body%20Measurements_edited.png

Seneste blogs:

Tilføj en Kommentar

bottom of page